Uszoda

Uszoda

Iskolánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy saját uszodával rendelkezik. Az úszás és a vízi torna (Aquafitness) egészségügyi, élettani és rehabilitációs, prevenciós hatásai felbecsülhetetlenek.

A különböző úszástípusok megtanítása mellett, vízi eszközeinkkel nagyon hatásos gimnasztikai gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel.  Az Aquafitness a leghatékonyabb aerob mozgásforma, mivel a tüdőre, szívre, keringésre hat, kondíciót erősít, koordinációs készséget fejleszt, a testtartást javítja, ízületek mozgékonyságát fejleszti, relaxál, nyugtat.

Tudjuk, hogy mennyire fontos az úszás az ember életében, nem csak egészségügyi, de biztonsági szempontból is. Első osztálytól kezdve úsznak a gyerekek heti egy alkalommal. Először próbáljuk megszerettetni a vizet és a vízbiztonság érzetet kialakítani, majd fokozatosan megtanítjuk a különböző úszástípusokat. Tehetséges tanulóink versenyen vehetnek részt.

A különböző vízi játékok igen fontos helyet kapnak az úszás órákon. A felszabadult, de mégis a szabályok megtartása melletti játékok fokozzák a mozgás örömét, a víz szeretetét, ami fontos célunk, mert egy életre szólóan kell megszerettetnünk a mozgást a gyermekekkel.

Kaibinger Pál |